[Navigáció az oldalaimon]
Útleírások túrákról, mászásokról
Európa > Spanyolország

Ebro-Kanyon

Guadarrama

Montserrat

Picos de Europa

Ordesa

Sierra de Gredos


Spanyolországot egy egyhónapos autós európai vakáció során ismertem meg először 1996-ban, aztán egy Mallorcai üdüléstől eltekintve, csak 1999 végén volt legközelebb szerencsém - munkaügyben - kikeveredni pár hónapra. Mindkét alkalommal a számtalan kulturális nevezetesség mellett természetesen nem hagytam ki a hazánkétól, de néha minden korábbi általam meglátogatott helytől merőben különböző tájak, hegyek gyalogos bejárását sem.
Általánosságok : A tömegközlekedéssel ezer cég foglalkozik, ugyanakkor a késések mellett előfordul, hogy nincs jegy egy adott járatra. Célszerű tehát autózni. Ha bérlésre adjuk a fejünket, érdemes tájékozódni az árakról (akárcsak szállás és evés ügyekben). A helyiek idegen nyelv ismerete gyatrább mint itthon, ugyanakkor barátságosak és csak elvétve próbálják meg átvágni a külföldieket.

A térképen illetve a címszavak közt böngészve lehet eljutni az útleírásokig, ahol a legfontosabb dolgokat tematikusan rendszerezve is meg lehet találni (elhelyezkedés, megközelítés, szállás, térkép).

Picos de Europe Ebro Kanyon Ordesa-Pireneusok Montserrat Sierra de Gredos Guadarrama