Make your own free website on Tripod.com

[Navigáció az oldalaimon]
Tervezett túrák


Na az ilyenekből van néhány, ráadásul mindig változik, hogy mire indulok be. Van pár régen dédelgetett darab, aztán úgy is esik hogy egy beszélgetés nyomán beelőz egy zsírúj elképzelés...
Szóval néhány aktuális tervem:

Monte Rosa csoport
Egy új probálkozás, a terv lényegében azonos a '99-essel. Ismét az olasz oldalról tervezünk feljutni 3600-4000m-es magasságba. A következő néhány napban tervezzük megmászni a környező négyezres csúcsokat, beleértve a Dufourspitzét a II-III nehézségű déli oldalról. A táborozást sátorral gondoljuk 2-3 fő részvételével (aztán lehet, hogy megalkuvás és menedékház).

Mont Blanc csoport
Terveim között szerepel pár magashegyi sziklamászás (Grépon, Óriás fog), a Midi irányából a sátortábort egyre feljebb tolva feljutni úgy a Mont Blancra, hogy ki is tudjam élvezni azt, meg bámészkodni fenn egy kicsit. Esetleg Rebuffat után szabadon építeni fenn egy hókunyhót, és ott éjszakázni. Érdekesnek néz ki még pár környékbeli via ferrata.

Junfrau, Mönch, Eiger
Egy másik többnapos program. A Mönch és Jungfrau közötti nyeregben táborozva járnám be a normál útvonalakat.

Kis-dolomitok, Dolomitok
Ezek a felejthetetlen hegyek is tartogatnak még pár szép túra- és mászólehetőséget. Biztos célnak tűnik a Tomaseli via ferrata.

Erdély, Fogaras
Hát égés, hogy igazi nagy túrám nem volt Erdélyben. Ezen kívánok változtatni.

Osztrák Alpok
Konkrét cél a Dachstein, meg a Tennen Gebirge, itt is inkább a mászós útvonalak. Várható egy visszatérés a Glocknerre, ahol a Stüdlgrattal kacérkodom.

Júliai-Alpok
Az olasz oldalon kellene össszehozni egy túrát, kombinálva a Montasio megmászásával.

Andok, Kaukázus, Pamír, Hindukus
Persze felmerül, hogy mi újság a kontinensen túl. Ma egyre inkább úgy gondolom, hogy az öreg Európa is tartogat emberöltőre elégséges új kalandot. Természetesen ott lebeg bennem a vágy egy Andok-beli csúcsmászásra, vagy egy nepáli trekre (mondjuk az Annapurna körút).

Sarkvidéki expedíciók
Életem nagy álma egy expedíció a híres sarkvidéki felfedezők nyomában, Grönlandon, a Spitzbergákon, az Antarktiszon.